img Obelink asbestinventarisatie

Obelink asbestinventarisatie, gevestigd in Aalten in de Achterhoek Gelderland, is sinds augustus 2008 T.Ȕ.V.-gecertificeerd voor het uitvoeren van asbestinventarisaties conform de SC-540 norm. Als jong en dynamisch bureau kunnen wij u met onze jarenlange ervaring in de asbestbranche adviseren. Om een sloopmelding compleet te maken bieden we u asbestinventarisaties, voorafgaand aan de sloop.

Conform het asbest verwijderingbesluit 2005, dat op 1 maart 2006 van kracht is, dient voor iedere verwijdering van asbest, een sloopvergunning aangevraagd te worden. Om hiervoor in aanmerking te komen dient u bij de aanvraag ook een volledig SC 540 asbestinventarisatie rapport aan te leveren, met daarin alle asbestbronnen beschreven, die verwijderd zullen worden.

Bij iedere verwijdering van asbest, is een asbestinventarisatie rapport noodzakelijk. Zelfs in de gevallen waarbij sommige gemeentes geen sloopvergunning vereisen. In de wijziging van het arbeidsomstandigheden besluit, is namelijk bepaald dat verwijdering van asbesthoudende materialen pas plaats mag vinden op het moment dat er een asbestinventarisatie rapport aanwezig is.

Momenteel ligt er naar schatting 130 miljoen vierkante meter asbesthoudende daken in Nederland, waarvan driekwart op boerderijen en andere agrarische gebouwen. Geen asbesthoudende daken meer in 2024. Dat wil staatssecretaris Atsma bereiken door een subsidie van € 20 mln uit te trekken voor het vervangen van asbestdaken. De subsidiëring is echter alleen beschikbaar voor daken van agrarische gebouwen. Voor de vervanging van andere daken ligt de verantwoordelijkheid bij de gebouweigenaar.

 

 

Obelink Asbestinventarisatie
Keizersweg 70, 7121 GS Aalten
Telefoon: 0543 - 47 73 45
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Verlaging van de grenswaarde van asbest amfibolen

Donderdag 29 september 2016 is in de Staatscourant een nieuw Arbobesluit gepubliceerd. Het betreft hier een verlaging van de grenswaarde van asbest amfibolen. De wijziging zal per 1 januari 2017 ingaan.

Lees meer...

Brede Nederlandse aanpak voor sanering asbestdaken

aanpak voor sanering asbestdaken

Staatssecretaris Dijksma (Infrastructuur en Milieu), vertegenwoordigers van provincies en gemeenten en organisaties zoals LTO en het Verbond van Verzekeraars hebben vandaag hernieuwde afspraken gemaakt om alle daken voor 2024 asbestvrij te maken.

Lees meer...

Subsidieregeling verwijderen asbestdaken

De Subsidieregeling verwijderen asbestdaken richt zich op particulieren, (agrarische) bedrijven, non-profit organisaties en overheden. Aanvragen van subsidie is mogelijk vanaf 4 januari 2016 om 09.00 uur.

Lees meer...

NEN 2991 onderzoeken

Vanaf 1 januari 2015 is het ook mogelijk om NEN 2991 onderzoeken uit te laten voeren door Obelink Asbestinventarisatie.

Lees meer...

Samenwerking van belang bij aanpak malafide asbestverwijderaars

Om meer grip te krijgen op malafide saneerders, is samenwerking van groot belang. De Inspectie SZW, ILT, Regionale Omgevingsdiensten, milieupolitie en gemeentelijke toezichthouders van bouw en woningtoezicht gaan die samenwerking versterken. De afgelopen tijd werden meerdere malafide saneerders opgepakt door een goede samenwerking tussen Inspectie SZW en Omgevingsdiensten.

Lees meer...