img Obelink asbestinventarisatie

Obelink asbestinventarisatie, gevestigd in Aalten in de Achterhoek Gelderland, is sinds augustus 2008 T.Ȕ.V.-gecertificeerd voor het uitvoeren van asbestinventarisaties conform bijlage XIIIA  van de arbeidsomstandighedenregeling. Als jong en dynamisch bureau kunnen wij u met onze jarenlange ervaring in de asbestbranche adviseren.

Voorafgaand aan bijvoorbeeld sloop- of renovatiewerkzaamheden aan een pand van vóór 1994 moet vanuit wet- en regelgeving een asbestinventarisatie worden uitgevoerd. De overheid wil op deze manier voorkomen dat de mensen die in een pand wonen of werken in aanraking komen met gevaarlijke asbestvezels. Een asbestinventarisatie moet worden uitgevoerd door een gecertificeerd bedrijf.

Tijdens een asbestonderzoek volgen we een gestructureerde aanpak en worden asbesthoudende materialen in kaart gebracht. Nadat het doel van het onderzoek is vastgelegd, wordt aan de hand van deskresearch en interviews met de eigenaar of beheerder van het pand achterhaald of en waar asbest aanwezig is. Bij vastgoed is dat bijvoorbeeld in golfplaten, gevelpanelen, dekvloeren, dakleien, riolering, schoolborden, vensterbanken, dorpels en schoorstenen. Maar het kan ook voor komen op onzichtbare plaatsen als pakkingen en leidingisolatie of in aansluitingen van kachels of ventilatiekanalen.

Het is onmogelijk asbestvezels met het blote oog te herkennen. Op basis van onze kennis en ervaring kunnen we bepaalde toepassingen en materialen als ‘asbestverdacht’ herkennen en markeren. Op basis hiervan wordt een inventarisatieplan opgesteld en vindt een grondige inspectie plaats op locatie. Van verdachte materialen worden monsters afgenomen. Deze monsters worden in een, onafhankelijk, geaccrediteerd asbestlaboratorium geanalyseerd. Tenslotte wordt een uitgebreide rapportage met bevindingen opgeleverd.

 

Obelink Asbestinventarisatie
Keizersweg 70, 7121 GS Aalten
Telefoon: 0543 - 47 73 45
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Subsidieplafond voor verwijderen asbestdaken bereikt

subsidie asbest golfplatenregeling stopt

Het totale subsidiebudget van 75 miljoen euro voor de Subsidieregeling verwijderen asbestdaken is overschreden. De afgelopen maanden van 2018 steeg het aantal ingediende aanvragen explosief waardoor de uitputting van het budget erg snel verliep.

Lees meer...

Einde asbestdaken in Nederland

afbeelding asbest dak

Daken met asbest zijn in Nederland na 2024 verboden. De Tweede Kamer stemde dinsdag met brede steun in met een wetsvoorstel van staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat).

Lees meer...

Verlaging van de grenswaarde van asbest amfibolen

Donderdag 29 september 2016 is in de Staatscourant een nieuw Arbobesluit gepubliceerd. Het betreft hier een verlaging van de grenswaarde van asbest amfibolen. De wijziging zal per 1 januari 2017 ingaan.

Lees meer...